Omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen

Wat

Heeft u uitbreidingsplannen? Bent u van plan om een gebouw te slopen? Wil u een parking of verharding aanleggen? De meeste constructies en bouwwerken vereisen een omgevingsvergunning, vroegere bouwvergunning.

Onze aanpak

We kijken samen met u of er een vrijstelling geldt of een melding of vergunningsaanvraag nodig is. Indien er een omgevingsvergunning nodig is, bespreken we samen met u de beste strategie en aanpak. Welke documenten zijn er nodig? Welke partijen dienen hierbij betrokken te worden? Zijn er extra studies vereist? We werken de vergunningsaanvraag uit en zitten rond tafel met de  betrokken partijen. Ook het overleg met administraties en overheden kunnen wij voor u begeleiden.

In sommige gevallen dient er ook een milieuluik aan de vergunningsaanvraag gekoppeld te worden zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van een parking voor vrachtwagens. Onze experts kunnen beide domeinen perfect samen bekijken en de totale strategie helpen bepalen.

Indien er bezwaren, klachten, beroepen of negatieve adviezen bij komen kijken, kunnen onze experten ook juridisch advies aanleveren. Wij beschikken ook over een uitgebreid netwerk dat we indien nodig kunnen aanspreken.

Voor wie

  • Heeft u bouwplannen? 
  • Werd er beroep aangetekend of wenst u zelf beroep aan te tekenen?
  • Heeft u te maken met klachten en actiegroepen naar aanleiding van een vergunningsaanvraag of uitbreidingsplannen?