Jaarlijkse milieu inspectie

Als u hulp nodig heeft bij het in orde maken van de jaarlijkse milieuadministratie of ondersteuning wenst tijdens een milieu inspectie, zit u goed bij adviesbureau Wiels uit Zwevegem. Jaarlijks dienen verschillende milieugerelateerde aangiftes en inspecties te gebeuren. Het is aangewezen om deze milieuadministratie goed bij te houden. Enkele voorbeelden zijn:

  • Informatieplicht huishoudelijke en/of bedrijfsmatige verpakkingen (aangifte Val-I-Pac en/of Fost-Plus): voor 28/02.
  • Informatieplicht verpakkingen bij IVCIE: voor 31/03.
  • Integraal milieujaarverslag (IMJV): voor 15/03.
  • Algemeen preventieplan verpakkingen en de jaarlijkse evaluatie: voor 30/06.
  • Aangifte heffing op waterverontreiniging en grondwaterwinning: voor 15/03.
  • Opstellen oplosmiddelenboekhouding en/of rapporteringsdocument fugitieve VOS-emissies: voor 31/03.

De meeste aangiften dienen te gebeuren in het eerste kwartaal, vaak een drukke periode voor veel bedrijven. Het Wiels team uit Zwevegem staat u graag bij tijdens de milieu inspectie en helpt u met alles omtrent het correct en tijdig indienen van uw milieuadministratie.

Uw onderneming valt onder de richtlijnen omtrent milieu na een grondige inspectie

Wij helpen u met de voorbereiding van de verplichte milieuadministratie en zorgen ervoor dat alle nodige informatie verzameld wordt voor een milieu inspectie. Wat wordt er juist verwacht, welke elementen zijn al dan niet noodzakelijk om in de aangiftes te vermelden en kan door een optimalisatie van de aangifte een reductie in heffing worden gerealiseerd? Ons team gaat doordacht en efficiënt te werk met deze vragen en meer. Daarnaast hebben wij ook de kennis om u te begeleiden bij de uitwerking van uw milieustrategie of de uitvoering van een milieuaudit.

Laat u begeleiden door onze ervaren werknemers

Wij maken met u graag de milieuaangiftes in orde. Inzake de milieuadministratie beschikken wij over de juiste ervaring en kennis om u op maat te begeleiden. Als adviesbureau zijn wij ook beschikbaar voor allerlei andere mogelijke diensten, zoals het nakijken van het bestemmingsplan. Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of door een e-mail te sturen naar info@wiels.be.