Omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen

Wanneer heeft u eigenlijk een bouwvergunning nodig? Als u uitbreidingsplannen heeft in Vlaanderen is het aanvragen van een omgevingsvergunning, wat vroeger een bouwvergunning heette, meestal noodzakelijk. Dat is ook het geval wanneer u van plan bent om een gebouw te slopen of een parking aan te leggen. De meeste constructies en bouwwerken in Vlaanderen vereisen het aanvragen van een omgevingsvergunning, de vroegere bouwvergunning. Bij Wiels uit Zwevegem helpen wij u dan ook graag wanneer u zo een bouwvergunning nodig heeft.

Wanneer heeft u een omgevingsvergunning of bouwvergunning nodig?

U vraagt zich waarschijnlijk af wanneer het aanvragen van een bouwvergunning of omgevingsvergunning in Vlaanderen nodig is. We kijken met u of er een vrijstelling geldt of er een melding of vergunningsaanvraag nodig is. Indien er een omgevingsvergunning nodig is, bespreken we met u de beste strategie en aanpak. Welke documenten zijn er nodig? Welke partijen dienen hierbij betrokken te worden? Zijn er extra studies vereist, zoals een bodemonderzoek? We werken het aanvragen van de omgevingsvergunning in Vlaanderen uit en gaan om tafel zitten met de betrokken partijen. Ook begeleiden wij u graag tijdens het overleg met administraties en overheden.

In sommige gevallen dient er ook een milieuluik aan de vergunningsaanvraag gekoppeld te worden, zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van een parking voor vrachtwagens. Onze experts uit Zwevegem bekijken beide domeinen en helpen u de totale strategie te bepalen. Indien er bezwaren, klachten, beroepen of negatieve adviezen bij komen kijken, leveren onze experten ook juridisch advies aan. Wij beschikken daarnaast over een uitgebreid netwerk dat we indien nodig kunnen aanspreken.

Contacteer ons voor meer informatie

Wilt u precies weten wanneer u een bouwvergunning nodig heeft of wanneer u een omgevingsvergunning moet aanvragen in Vlaanderen? Wanneer u bouwplannen heeft waarvoor een bouwvergunning – nu omgevingsvergunning – nodig is, helpen wij u graag. Neem voor gedegen advies en ondersteuning op maat contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of stuur een e-mail naar info@wiels.be.