Omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen

Wanneer u uitbreidingsplannen heeft, is het meestal nodig om een omgevingsvergunning, wat vroeger een bouwvergunning heette, aan te vragen. Dat is ook het geval wanneer u van plan bent om een gebouw te slopen of een parking aan te leggen. De meeste constructies en bouwwerken vereisen een omgevingsvergunning, vroegere bouwvergunning. Wij helpen u dan ook graag wanneer u dit soort bouwvergunning nodig heeft.

Wanneer heeft u een omgevingsvergunning of bouwvergunning nodig?

We kijken samen met u of er een vrijstelling geldt of een melding of vergunningsaanvraag nodig is. Indien er een omgevingsvergunning nodig is, bespreken we samen met u de beste strategie en aanpak. Welke documenten zijn er nodig? Welke partijen dienen hierbij betrokken te worden? Zijn er extra studies vereist, zoals een bodemonderzoek? We werken de vergunningsaanvraag uit en zitten rond tafel met de betrokken partijen. Ook het overleg met administraties en overheden kunnen wij voor u begeleiden.

In sommige gevallen dient er ook een milieuluik aan de vergunningsaanvraag gekoppeld te worden zoals bijvoorbeeld voor de aanleg van een parking voor vrachtwagens. Onze experts kunnen beide domeinen perfect samen bekijken en de totale strategie helpen bepalen. Indien er bezwaren, klachten, beroepen of negatieve adviezen bij komen kijken, kunnen onze experten ook juridisch advies aanleveren. Wij beschikken ook over een uitgebreid netwerk dat we indien nodig kunnen aanspreken.

Contacteer ons voor meer informatie

Wanneer u bouwplannen heeft waarvoor een bouwvergunning – nu omgevingsvergunning – nodig is, helpen wij u graag. Neem voor advies en ondersteuning op maat contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of een e-mail te sturen naar info@wiels.be.