Begeleiding planbaten/planschade

Er kan sprake zijn van planbaten of een planschade wanneer de bestemming van uw terrein gewijzigd wordt door de overheid. Wanneer uw perceel bijvoorbeeld van agrarisch gebied naar woongebied wordt herbestemd, wordt u steeds onderworpen aan een planbatenheffing aangezien uw terrein in waarde gestegen is en de overheid u op deze waardevermeerdering wil belasten. Echter is ook het omgekeerde mogelijk. Indien uw perceel in waarde daalt, is er sprake van planschade en komt u mogelijk in aanmerking voor een planschadevergoeding. In beide gevallen staan onze medewerkers bij Wiels te Zwevegem klaar om u deskundig te begeleiden en te adviseren.

Wij ondersteunen u in geval van planbaten of planschade

Wij begeleiden u bij de bestemmingswijziging en analyseren aan de hand van berekeningen hoe u de situatie het best kunt aanpakken. Onder bepaalde voorwaarden kunt u aanspraak maken op een vrijstelling voor planbatenheffing. Wij gaan graag voor u na of deze piste toegepast kan worden. Ook in het geval van planschade staan wij klaar om u bijvoorbeeld op juridisch vlak te ondersteunen en alle mogelijkheden te bespreken. Wij zijn eveneens beschikbaar voor het uitvoeren van bodemonderzoeken of een due diligenceonderzoek.

Schakel onze expertise in

Zowel in het geval van planbaten als planschade kunnen de deskundige medewerkers van Wiels uit Zwevegem u de nodige professionele ondersteuning bieden. Bent u benieuwd naar onze uitgebreide dienstverlening? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of door een e-mail te sturen naar info@wiels.be. U kunt ook het contactformulier invullen.