terug naar overzicht

Covid-19: risicoanalyse en preventiemaatregelen, wij denken met u mee ! 

Heeft u hulp nodig bij de uitvoering van een risicoanalyse met betrekking tot Covid-19, de controle met behulp van de checklijst van de Fod Waso, of om de vereiste voorzorgsmaatregelen in uw onderneming in te voeren? U wenst uw reeds getroffen maatregelen (telewerk, hygiënemaatregelen, instructies bij noodsituaties,…) te evalueren?

De exit-strategie in verschillende fases zorgt voor wijzigingen van maatregelen. Uw risicoanalyse en bijhorend actieplan aanpassen zodat ze afgestemd zijn op maat van uw onderneming vragen een continue bijsturing.

De risicoanalyse m.b.t. corona maakt deel uit van uw dynamisch risicobeheersingssysteem, geëist door de Codex. De werkgever dient hierbij rekening te houden met de aard van de activiteiten, de specifieke risico’s van de activiteiten en de verschillende categorieën van werknemers. De risicoanalyse is de eerste stap waarop u dan verder kan en moet bouwen om maatregelen in te voeren.

Maar ook bezoekers en derden die in uw bedrijf werkzaamheden uitvoeren dienen geïnformeerd te worden en de door u voorzien preventiemaatregelen toe te passen.

Onze consultants veiligheid helpen u hierbij graag verder. Dit kan via een plaatsbezoek maar ook via een videocall. Samen zorgen we ervoor dat u, als werkgever of  preventieadviseur, uw medewerkers toch veilig aan de slag kan laten gaan.

Neem contact via info@wiels.be of telefonisch via 056 75 42 81.