Veiligheidscultuuraudit en implementatie

Wat

‘We doen heel veel inspanningen op het vlak van welzijn, en toch hebben we veel arbeidsongevallen en volgen de werknemers de instructies amper op’. Een veelgehoorde verzuchting, die ons leidt naar de veiligheidscultuur. Naast de wettelijke conformiteit is immers ook de veiligheidscultuur binnen een bedrijf van belang. Vele procedures zijn niet voldoende om risicogedrag te vermijden. Ervaring leert ons dat een cruciale rol weggelegd is voor de hiërarchische lijn. Hun betrokkenheid en voorbeeldgedrag bepaalt veel.

Onze aanpak

Wiels heeft een eigen methodiek ontwikkeld om de mate van beleving van een veiligheidscultuur in kaart te brengen, en te meten of dit in lijn ligt met het veiligheidsbeleid van de directie. In de  veiligheidscultuuraudit evalueren we zowel het gedrag van de werknemers als het gedrag van de hiërarchische lijn. Voor elke afdeling of site wordt bepaald welke verbeterpunten mogelijk zijn om de veiligheidscultuur verder te verbeteren.

Voor wie

  • Voldoet u aan de wettelijke bepalingen maar kampt u toch met een aanzienlijke hoeveelheid arbeidsongevallen?
  • Merkt u dat heel wat werknemers de veiligheidsregels niet volgen?
  • Wilt u het veiligheidsgebeuren binnen uw organisatie naar een hoger niveau tillen?

Uw veiligheidscultuur naar een hoger niveau tillen?

Ons ervaren team staat u graag bij en kan u de nodige ondersteuning bieden. Wenst u graag meer info of een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of een e-mail te sturen naar info@wiels.be.