Milieu-inspectie en handhaving

Wilt u goed voorbereid zijn op de milieu-inspectie? Dan doet u er goed aan om de hulp in te schakelen van een expert met kennis van zaken. Adviesbureau Wiels uit Zwevegem heeft een ruime kennis van alle milieu-gerelateerde zaken en staat u graag bij met gedegen advies.

Wat als de milieu-inspectie langskomt?

De milieu-inspectie kan om diverse redenen in uw bedrijf langskomen. Er kan een bezoek gepland worden naar aanleiding van een klacht of actieprogramma van de overheid, omwille van een routinecontrole, omwille van een overschrijding van een norm enzovoort.

Wanneer u als bedrijf niet in orde bent of een norm overschreden heeft, wordt door de milieu-inspectie een aanmaning of proces-verbaal opgesteld. U krijgt dan de kans om toelichting te geven en zich te verdedigen.

Onze aanpak

Wil u zich voorbereiden op een (on)gepland bezoek? Wij kunnen u preventief begeleiden bij de uitwerking van een plan van aanpak. Tevens staan wij in voor het verbeteren van de veiligheid van uw bedrijf of om uw noodplan te actualiseren.

Heeft u van de milieu-inspectie een pv ontvangen naar aanleiding van een inspectiebezoek? In dat geval is het van groot belang om een goede toelichting te geven. Wij combineren technisch en juridisch advies om tot een goede verdedigingsnota te komen. Indien nodig zitten wij ook samen met de toezichthouder.

Indien er een gerechtelijke vervolging is van het dossier, werken wij samen een verdedigingsdossier uit, al dan niet in samenspraak met de advocaat van uw bedrijf. We kunnen u ook helpen bij de verdediging van het dossier voor de diverse betrokken diensten.

Voor wie?

  • Alle bedrijven die worden geconfronteerd met een proces-verbaal;
  • Er staat een inspectiebezoek gepland;
  • U heeft bezoek gehad van de inspectiediensten;
  • Wanneer u een brief ontvangen heeft waarin u kennis krijgt dat het dossier doorverwezen is voor bestuurlijke afhandeling en beboeting.

Bereid u voor op een (on)gepland bezoek

Wilt u goed voorbereid zijn wanneer de milieu-inspectie over de vloer komt? Ons ervaren team uit Zwevegem staat u graag bij en biedt u de nodige ondersteuning. Wenst u graag meer informatie of een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of stuur een e-mail naar info@wiels.be. Tevens staan wij in voor het verbeteren van de veiligheid van uw bedrijf of om uw noodplan te actualiseren.