Omgevingsvergunning

Wenst u hulp bij de aanvraag van een omgevingsvergunning?

In Vlaanderen is de aanvraag voor een bouwvergunning vervangen door de omgevingsvergunning, zoals aangegeven in het omgevingsvergunningsdecreet. Deze omgevingsvergunning vervangt verschillende vergunningen, namelijk de:

  • Milieuvergunning
  • Vegetatie wijziging
  • Verkavelingsvergunning
  • Vergunning voor kleinhandelsactiviteiten 
  • Stedenbouwkundige vergunning

Wilt u een omgevingsvergunning aanvragen in Vlaanderen? Een omgevingsvergunningsaanvraag moet ingediend worden via het digitale omgevingsloket van de gemeente volgens het omgevingsvergunningsdecreet. Afhankelijk van de aanvraag wordt deze, volgens het omgevingsvergunningsdecreet, door het Vlaams Gewest, de provincie of uw gemeente behandeld.

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag van een bouwvergunning in Vlaanderen? Dan helpen wij u graag verder.

Alle hulp en informatie over het omgevingsvergunningsdecreet bij ons adviesbureau

Wilt u een expert inschakelen voor bijstand tijdens de aanvraag van een bouwvergunning in Vlaanderen? We starten we met het bepalen van de aanpak, taakverdeling en timing. We evalueren welke informatie noodzakelijk is en werken met u de omgevingsvergunningsaanvraag uit. We bespreken proactief de mogelijke knelpunten en pakken deze aan. Indien nodig organiseren we het overleg met de overheid, administratie en andere betrokkenen omtrent het aanvragen van een omgevingsvergunning/bouwvergunning in Vlaanderen. Ook de coördinatie tussen diverse studiebureaus en architect(en) leiden we in goede banen.

Bijstand op technisch en juridisch vlak als u een omgevingsvergunning wilt aanvragen in Vlaanderen

Indien gewenst, leveren we het tekenwerk en de plannen aan die nodig zijn bij de omgevingsvergunningsaanvraag. Werd er beroep aangetekend of wilt u in beroep gaan tegen een uitspraak? We staan u als ervaren adviesbureau met kennis van het omgevingsvergunningsdecreet bij op zowel juridisch als technisch vlak, volgen de procedure op en voorzien overleg met de betrokken partijen bij de omgevingsvergunning/bouwvergunning.

Een adviesbureau dat meer biedt dan enkel hulp bij een omgevingsvergunning

Naast u te informeren en ondersteunen in zaken met betrekking tot het omgevingsvergunningsdecreet, helpen we u bij Wiels met nog vele andere zaken. Zo beschikken wij over diverse diensten waarmee wij u kunnen bijstaan op vlak van milieu, veiligheid en ruimtelijke ordening. Denk bijvoorbeeld aan de nodige ondersteuning in geval van planschade of planbaten van uw perceel. Ook hebben wij de middelen om u te helpen met verschillende onderzoeken en kan er een bodemonderzoek worden uitgevoerd bij de aankoop of verkoop van een eigendom. Wanneer dit eventueel nodig is, kan dit ook voor de omgevingsvergunning/de bouwvergunning die u wilt aanvragen in Vlaanderen. Op het vlak van veiligheid stellen wij bijvoorbeeld een noodplan op waarin alle mogelijke noodsituaties voorzien zijn van nauwgezette procedures. Daarnaast klopt u bij ons aan voor een planologisch attest.

Laat ons helpen bij uw omgevingsvergunningsaanvraag

Ons ervaren team staat u graag bij en kan u de nodige ondersteuning bieden bij uw omgevingsvergunningsaanvraag. Tevens doet u een beroep op ons voor ondersteuning bij de aanvraag van een bouwvergunning in Vlaanderen. Wenst u graag meer informatie over het omgevingsvergunningsdecreet of wilt u een afspraak maken met ons adviesbureau voor een vrijblijvend gesprek over een omgevingsvergunning? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of stuur een e-mail naar info@wiels.be.