terug naar overzicht

Nieuwsflits: Wat met het stikstofdecreet?

Danny, Founder & Co-CEO

Deze zomer kwam de stikstofproblematiek opnieuw sterk in opspraak door het Ineos-arrest en het wegvallen van de ministeriële instructies.

Als bureau zijn we volop aan de slag om - zowel op politiek als administratief niveau - op korte termijn oplossingen te verkrijgen in afwachting van het langverwachte stikstofdecreet.

We bevinden ons momenteel in een juridisch vacuüm en hebben niet de luxe om in deze tussenperiode op de witte rook te wachten. Er heerst enorm veel onzekerheid en onvoorspelbaarheid, wat het heel moeilijk maakt om de uitkomst van een vergunningsdossier in te schatten.

Vanuit WIELS doen we er alles aan om snel duidelijkheid te krijgen en blijven we duwen om snel meer rechtszekerheid te bekomen voor bedrijven. Intussen werken we de dossiers zo goed mogelijk uit op basis van alle informatie die we hebben. We sturen onze aanpak continu bij volgens de nieuwste updates om de slaagkans van aanvraagdossiers zo hoog mogelijk te maken.

Wat kan u als bedrijf doen?

We raden zeker aan om individuele passende beoordelingen op te laten maken en uw dossier dubbel zo goed na te lezen met de juridische context in het achterhoofd.

Schakel ook tijdig een studiebureau in, want de dossiervragen stapelen zich snel op.

Heeft u vragen of wenst u de impact op uw dossier na te gaan? Onze experts helpen u graag verder.