Inspectie en handhaving

Wat

De milieu-inspectie kan om diverse redenen in het bedrijf langskomen. Er kan een bezoek gepland worden naar aanleiding van een klacht of actieprogramma van de overheid, omwille van een routinecontrole, omwille van een overschrijding van een norm, ….

Wanneer u als bedrijf niet in orde bent of een norm hebt overschreden wordt door de inspectie een aanmaning of proces-verbaal opgesteld. U krijgt dan de kans om toelichting te geven en u te verdedigen.

Onze aanpak

Wil u zich voorbereiden op een (on) gepland bezoek? Wij kunnen u preventief begeleiden bij de uitwerking van een plan van aanpak.

Heeft u een pv ontvangen naar aanleiding van een inspectiebezoek? In dit geval is het van groot belang om een goede toelichting te geven. Wij combineren technisch en juridisch advies om tot een goede verdedigingsnota te komen. Indien nodig zitten wij ook samen met de toezichthouder.

Indien er gerechtelijke vervolging is van het dossier werken wij samen met u een verdedigingsdossier uit, al dan niet in samenspraak met de advocaat van het bedrijf. We kunnen u ook helpen bij de verdediging van het dossier voor de diverse betrokken diensten.

Voor wie

  • Alle bedrijven die worden geconfronteerd met een proces-verbaal
  • Er staat een inspectiebezoek gepland
  • U heeft bezoek gehad van de inspectiediensten
  • Wanneer u een brief ontvangen heeft waarin u kennis krijgt dat het dossier doorverwezen is voor bestuurlijke afhandeling en beboeting  

Voorbereiden op een (on) gepland bezoek? Onze medewerkers staan voor u klaar

Ons ervaren team staat u graag bij en kan u de nodige ondersteuning bieden. Wenst u graag meer info of een vrijblijvend gesprek? Neem contact met ons op door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of een e-mail te sturen naar info@wiels.be.