Bodemonderzoek 

Een oriënterend bodemonderzoek is altijd aangeraden bij de aankoop van een nieuw perceel. Ook bij de verkoop van grond waar mogelijke risicofactoren aanwezig zijn, is een oriënterend bodemonderzoek sterk aangewezen. In sommige gevallen wordt een bodemonderzoek eveneens aangevraagd bij het indienen van een omgevingsvergunningsaanvraag. Als adviesbureau uit Zwevegem helpen wij u hier graag bij. Zo staan wij onafhankelijk ten opzichte van de overheid of bodemdeskundigen, maar verdedigen wij uw belangen tegenover deze partijen. Het oriënterend bodemonderzoek wordt daarom ook niet door ons uitgevoerd. We begeleiden u bij het aanvragen van offertes, bij het uitwerken van de aanpak en strategie en tijdens het overleg met OVAM. Ook juridisch kunnen wij met u meedenken. Welke partij dient het onderzoek uit te voeren en te financieren? Kan er een vrijstelling of oplossing bekomen worden voor de saneringsplicht? Wij beantwoorden deze vragen graag voor u.

Laat ons helpen bij een oriënterend bodemonderzoek

Als adviesbureau hebben wij contacten met vele studiebureaus, waardoor wij u kunnen helpen met het vinden van de geschikte partner voor uw specifiek project. Daarnaast bieden wij een breed dienstenpakket aan waarmee we u bijstaan op vlak van milieu, veiligheid en ruimtelijke planning. Denk bijvoorbeeld aan advies bij het bekijken van het bestemmingsplan of het implementeren van veiligheidsprocedures binnen uw onderneming. Op juridisch vlak kunnen wij u ook voorzien van bijstand. Zo bekijken we samen uw verplichtingen en overlopen we de wettelijke plichten en rechten van alle betrokken partijen.

Contacteer onze medewerkers

Wenst u deskundige ondersteuning en begeleiding bij een oriënterend bodemonderzoek? Dan zit u goed bij Wiels uit Zwevegem. Zowel bij de aankoop van een perceel als bij de verkoop van uw eigendom kunnen wij u adviseren. Wenst u meer informatie over onze dienstverlening? U bereikt ons door te bellen naar + 32 (0)56 75 42 81 of door een e-mail te sturen naar info@wiels.be.