terug naar overzicht

Maak kennis met collega Thomas Michels

Thomas startte in januari 2021 bij Wiels als tekenaar / consultant team milieu. Lees alles over zijn eerste werkervaringen binnen het Wiels team. 

Korte persoonlijke historiek

Als 21-jarige sloot ik mijn schoolcarrière af aan de Hogeschool Gent met een diploma “Milieumanagement” op zak. Terwijl ik een eerste ervaring opdeed in een klein bedrijfje kwam ik voor de eerste keer in contact met Autocad. Ik vond het zo leuk dat ik mij uiteindelijk omschoolde als technisch tekenaar en aan de slag ging bij een aluminiumconstructeur.

 Echter, ik had nog altijd een grote interesse in het milieuverhaal en vroeg mij af of een combinatie van tekenwerk en milieubeheer tot de mogelijkheden zou behoren. Zo kwam ik op de website van Wiels terecht.

Na enkele vruchtbare gesprekken mocht ik mijn contract tekenen en op 4 januari 2021 stond ik aan de ingang van het kantoorgebouw voor mijn eerste werkdag. Spannend!

Eerste weken bij Wiels

Het was al snel duidelijk dat ik aan opvolging geen gebrek zou hebben. De eerste maanden loodste mijn tekencoach mij door alle aspecten van het tekenwerk. Dit tekenwerk is volledig anders dan wat ik daarvoor gewend was, maar gelukkig is er bij Wiels veel ruimte voor opleiding. Daarnaast kreeg ik  opleiding over milieu, RO en het ERP programma waarmee we werken.

Toen mijn opleiding als tekenaar al vergevorderd was, werd het tijd om mij meer en meer te betrekken bij het milieu luik. Ook hiervoor kreeg ik een persoonlijke coach toegewezen. Er zijn waarschijnlijk maar weinig werknemers in Vlaanderen die twee coaches krijgen!

Door de corona-maatregelen kon ik bij start jammer genoeg  weinig “real live “-contacten leggen met mijn nieuwe collega’s, maar door een moderne mentaliteit en het intensieve gebruik van Teams werd het toch zo persoonlijk mogelijk gemaakt.

Coaches

De rol van een coach is in elk bedrijf wel verschillend (als hij bestaat). Je kan bij je coach terecht als je vragen hebt over de werking van het bedrijf, of een dossier waar je samen aan werkt. Hij waakt ook over de werkverdeling en de progressie die je maakt.

Als startende werknemer heb je daardoor het gevoel dat je er niet alleen voor staat en altijd iemand hebt om op terug te vallen. De coaches zelf worden ook opgevolgd door periodieke gesprekken met het management.

Opleidingen

Of je er nu al 10 jaar werkt, of nog maar net begonnen bent, wij Wiels krijg je alle kansen om opleidingen te volgen. Dat kan gaan van Excel tot diverse omgevingsthema’s of zelfs persoonlijke ontwikkeling. Als nieuwkomer krijg je in elk geval een zeer uitgebreide opleiding om sneller op de hoogte te zijn van bepaalde thema’s. Daar worden kosten noch moeite voor gespaard.

Het is trouwens ook niet zo dat éénmaal de startopleidingen erop zitten, je dan zomaar zonder begeleiding aan het werk gezet wordt. In eerste instantie ga je aan de slag als medewerker onder het toezichthoudend oog van een dossierbeheerder. Wiels beschikt ook over een multidisciplinair team waardoor ik met mijn vragen altijd wel ergens terecht kon.

Wiels neemt ook een uniek initiatief om hun nieuwe werknemers nog extra op te leiden. We dienden de omgevingsvergunningsaanvraag op te maken voor een fictief bedrijf, inclusief start- en eindvergadering. Achteraf presenteerde iedereen het deel dat hij/zij moest voorbereiden. Er werden tijdens de eindvergadering veel tips en aandachtspunten meegegeven zodat je goed voorbereid aan je eerste klantenopdracht kan starten. Deze opdracht bracht ons weer een stap verder met als uiteindelijk doel om volledig zelfstandig aan de slag te gaan.

Het Wiels Team

Bij Wiels werkt er een multidisciplinair team. Daardoor kan je altijd wel ergens terecht voor een specifieke vraag omtrent milieu, ruimtelijke ordening en veiligheid. Zo wordt elk milieudossier ook besproken met een collega van ruimtelijke ordening.

Iedereen krijgt ook de kans om zich te specialiseren in een specifieke sector. Vooral voor milieu kan dit interessant zijn omdat elke sector wel zijn specifieke kenmerken en potentiële problemen heeft. Als starter kan je proeven van meerdere sectoren en aanvoelen waar je je het best thuis voelt. Elke ervaren dossierbeheerder heeft ook één of meerdere expertise domeinen waardoor je bij vragen meestal verbazend gemakkelijk  antwoorden krijgt.

En niet onbelangrijk: er heerst een goede sfeer in het kantoor. Dat maakt het samenwerken los en aangenaam.

Ben je enthousiast na het lezen van deze testimonial? Dan hebben we goed nieuws want Wiels zoekt collega's! Ontdek alle jobs of mail naar jobs@wiels.be voor een persoonlijk gesprek.